Samen is alles toch veel leuker!

Geniet samen met je dierbare en trouwe viervoeter van het allerverste en groenste gras van Nederland!

De natuurlijkste plek om lekker te knagen en 

Gezonde voeding door natuurlijke aanwezigheid Vitamine C

Bestellingen tot zondagavond 23:59 uur worden op maandag geoogst en verzonden.

cavia_green

De Grasdoos als knaagweide voor jouw cavia

Bram en Koos genieten overduidelijk van het verse gras, prachtig! Bedankt voor de leuke video Thea van Wijk

Geplaatst door Grasdoos.nl op Dinsdag 21 juni 2016

  • Ideale aanvulling voedingssupplementen
  • Kleine speeltuin
  • Draagt bij aan de noodzakelijke slijtage van het gebit
  • Bron van vitamine C

Gezond en natuurlijk!


De Grasdoos is de ideale manier om te zorgen voor de juiste aanvulling op de benodigde voedingssupplementen voor jouw cavia(‘s). Naast het knagen aan het heerlijke verse gras kunnen ze er ook heerlijk op liggen of ravotten.
In de vrije natuur eten cavia’s voornamelijk gras. Niet alleen vormt (vers) gras een uitgebalanceerd dieet, het stimuleert de dieren om dagelijks een paar uur te moeten kauwen. Al kauwend slijten de tanden en kiezen en dit is van levensbelang. Zo wordt namelijk de kans op een slechte voedingsbalans en een abnormaal gebit verminderd. Met de snijtanden wordt het eten afgesneden en verkleind, zodat de kiezen het kunnen vermalen. De kiezelzuren en andere mineraaldeeltjes uit het gras maken langdurig kauwen nodig waarbij het gebit afslijt. Dit wordt gecompenseerd door de snelle groei van het gebit (kiezen gemiddeld 1 mm per week, snijtanden gemiddeld 1 mm per dag). Doordat de tanden en kiezen van cavia’s blijven groeien kunnen ze ook blijven kauwen. Eten ze te weinig gras, dan begint het gebit al binnen enkele dagen te veranderen. Worden wilde cavia’s gevangen en op een commercieel voer gezet dan zijn de kiezen binnen 2 weken duidelijk langer geworden. Normaal komen de kiezen in rust niet op elkaar. Gebeurt dat wel dan beginnen vaak de problemen.

Cavia’s als huisdier hebben geen calorierijke voeding nodig. Het gemengde knaagdierenvoer of pellets zijn meer geschikt voor de commercieel gehouden dieren (fokdieren). Langdurig kauwen is niet nodig bij calorierijk commercieel voer of kiezen besparend eten zoals sla, andijvie en wortel. De kiezen worden te lang, daarna de snijtanden en worden de nachtkeutels niet meer opgegeten (dit lijkt dan op diarree).

Een goed dieet voor cavia’s bestaat uit onder andere vers gras of hooi. Cavia’s hebben extra vitamine C nodig (ook naast commercieel voer). Gras bevat naast allerlei natuurlijke mineralen en vitaminen ook vitamine C, deze vitamine maakt een cavia zelf niet aan.

Door de Grasdoos dagelijks voor een bepaalde periode aan te bieden voorkom je overvoeding van jouw cavia. Het gras kun je zelf op een eenvoudige wijze verzorgen. Voorkom verdroging van de grasmat en geniet samen met je cavia(‘s) langdurig van de Grasdoos.

De Grasdoos is speciaal voor uw:


w-dog

Hond

Kat

Konijn