Even voorstellen; 2 katten godinnen

Hallo allemaal. Laten we ons eerst even voorstellen. Wij zijn Vesta en Salus. Nu denk je natuurlijk, dat zijn twee hele normale poezen die je door het hele land heen ziet. Maar dan heb je het helemaal mis. Wij, Vesta en Salus, beleven vaak de leukste avonturen, die we hier graag met jullie willen gaan delen. We hebben daarom onze kattenpappa gevraagd of hij van onze avonturen een blog wil schrijven. Hij mag er dan een paar leuke foto’s bij zoeken om het plaatje compleet te maken.

Maar laten we ons eerst even verder voorstellen. Vesta begin jij maar.

Hoi, ik ben dus Vesta een lapjeskat van anderhalf. Mijn naam dank ik aan de Romeinse Godin voor huis en haard. Dat haardvuur zie je zelfs nog terug in mijn mooie rode vakken in mijn vacht. Mijn karakter past ook erg goed met me naam. Ik lig graag languit in het zonnetje en vind het helemaal top als het baasje me over mijn buikje kriebelt. Maar het allerliefst lig ik boven op mijn kattenpappa op de bank.

Nou, en ik ben dan dus Salus. Net als mijn zus ben ik anderhalf jaar oud. Salus is de Romeinse Godin van welvaart, welzijn en gezondheid. En daarom let natuurlijk ook goed op de gezondheid van mijn kattenpappa. Dat kriebelen is even leuk, maar dat laat ik wel aan mijn zus over. Ik vind het heerlijk om te spelen, te rennen en te springen en wil dat eigenlijk de hele dag wel doen. En dan uiteraard met het baasje. En als hij soms wat probeert te snoepen, probeer ik dat natuurlijk zo lastig mogelijk te maken.

Wij zijn erg benieuwd hoe onze soortgenootjes aan hun naam zijn gekomen. Laat je het ons weten in de reacties?

Hier boven zie je nog een foto van ons van iets meer als een jaar geleden. Het was deze foto waardoor onze kattenpappa op ons verliefd werd. Hij aarzelde geen moment en haalde ons op uit de dierenopvang waar we toen woonden. Nu hebben we onze eigen burcht. Daar hebben het daar enorm naar ons zin. Onze kattenpappa zorgt daar wel voor.

Tot de volgende keer,

Dikke knuffel, een neusje en een kopje,

Vesta en Salus

2 Replies to “Even voorstellen; 2 katten godinnen”

 1. Michel de Jong schreef:

  Wat leuk om jullie belevenissen te volgen..

  We komen snel weer bij jullie kijken..

  Volgende maand weer een verhaal?

  Michel

  1. Kim de Jong schreef:

   Hallo Michel, wat leuk dat je ons gaat volgen! Volgende maand weer een nieuw verhaal, zekurrr. Tot dan!
   Pootjes Vesta & Salus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.