Veel gestelde vragen

Ja, het gras in de Grasdoos is hartstikke echt en 100% natuurlijk. Het bestaat uit een dun laagje grond met daar bovenop een dicht bestand aan grassprieten. Het gras bestaat uit een mengsel van Engels raaigras, Veldbeemdgras & Roodzwenkgras.

Voor cavia’s en konijnen vormt het gras een belangrijk bron van vitamine C. Voor katten is het een belangrijke bron van foliumzuur.

De grasmat groeit gemiddeld een halve cm per dag. Door het gras wekelijks een klein beetje water te geven stimuleer je de groei en blijft het langer vers. Je kunt het gras met een schaar bijknippen wanneer je vindt dat het te lang wordt.

Dat is afhankelijk van het type huisdier en hoe vaak de grasdoos gebruikt wordt. Wij raden aan om de grasdoos elke 1 tot 4 weken te vervangen. De Grasdoos is zowel verkrijgbaar als eenmalige aankoop als in abonnementsvorm.

Bij normaal gebruik:

 • Puppy: 1 week
 • Hond: 2 weken
 • Kat: 2 weken
 • Knaagdier: 3 weken

Dit is sterk afhankelijk van de temperatuur en omstandigheden op de plek waar je de Grasdoos neer zet. Wanneer de Grasdoos langer dan een week bij je blijft staan mag je het een klein beetje water geven.

Of het tijd is om het gras water te geven kun je zien op twee manieren;

 1. Doffe of gele grassprieten
  Wanneer de grassprieten dof of geel worden worden mag je het gras water geven
 1. Stoffig laagje zand.
  Het laagje zand dat onder de grasmat zit, moet donker van kleur en vochtig zijn. Dit kun je controleren door een hoekje van de grasmat op te tillen. Zodra het zand licht van kleur raakt en stoffig wordt geef je het water.

Het gras nat maken doe je voorzichtig met een plantenspuit. Het gras doordrenken met een gieter is niet de bedoeling. Daar wordt het snel te nat van.

Ja, het wortelpakket van het levende gras absorbeert geurtjes zeer zeker. Je huisdier kan er gerust meerder keren op plassen, zonder dat je ergens last van hebt. Ontlasting moeten wel zo snel mogelijk van het gras verwijderd worden.

Gras is heel gezond voor je konijn of cavia. Let er wel op dat hij of zij er niet te veel van eet. Zet de grasdoos dagelijks voor een bepaalde tijd bij hem of haar neer, zodat er lekker kan worden geknaagd. Zet de Grasdoos daarna op een droge plek buiten bereik.

Zodra de grasmat kaalgevreten of verdroogd is werp je ‘m in de GFT-container. Door de grasmat te laten recyclen kan ie later weer worden hergebruikt als compost. Wel zo vriendelijk voor het milieu!

 Tijdens de zindelijkheidstraining van een puppy kan de grasmat juist verzadigd raken met urine. Zodra jouw puppy met opzet aan de zijkant van de Grasdoos begint te plassen, weet je dat de rest van het gras verzadigd is. Hoog tijd voor een nieuwe doos!

Zet de grasdoos op een vlakke ondergrond waar veel licht is, maar niet in de felle zon. Wanneer het gras lang in het felle zonlicht staat zal het sneller uitdrogen en kan het gras zelfs verbranden (bruin worden).

De Grasdoos kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Populaire plekken binnen zijn de hal, huiskamer of bijkeuken. Buiten wordt er vaak gekozen voor een overkapping of het balkon. De Grasdoos is spatwaterdicht. Bij hevige regen moet de Grasdoos tijdelijk worden beschermd of even binnen worden gezet.

Ja hoor! Wanneer je een puppy hebt lukt het helemaal zeker. Puppy’s leren pas staand plassen wanneer ze 6 – 12 maanden oud zijn.

Honden plassen alleen staand wanneer ze een territorium af willen bakenen. Wanneer je slechts één hond in huis hebt, zal deze zeer waarschijnlijk netjes gehurkt boven de Grasdoos plassen. Er zijn natuurlijk altijd wel uitzonderingen.

De grasdoos is zeer geschikt als hulpmiddel tijdens de zindelijkheidstraining. Je pup moet alles nog leren en jij helpt hem hierbij. Let goed op de signalen die je pup afgeeft. Wanneer hij rond gaat scharrelen en snuffelen, pak de pup op en zet hem op de grasdoos.

Blijft dit dagelijks herhalen en beloon de pup wanneer hij of zij op de Grasdoos heeft geplast. Blijf er altijd bij en leer hem of haar duidelijk wat wel en niet mag. De Grasdoos biedt ondersteuning bij de training, maar is geen garantie op een (snelle) zindelijkheid.

Je hebt je hond aangeleerd dat hij binnen zijn behoeftes niet mag doen. Nu heb je een hondentoilet voor hem in huis gehaald en zal hij dit moeten leren gebruiken. Moedig je hond veel aan en beloon hem of haar wanneer hij of zij gebruik maakt van de Grasdoos. Kies een gewenste vaste plaats in huis voor de Grasdoos, zodat de hond weet waar ie zijn behoefte mag doen.

Ons basisadvies is als volgt:

 • Puppy: 1x per week
 • Hond: 1x per twee weken
 • Kat: 1x per twee weken
 • Knaagdier: 1x per drie weken

 

Nadat je bent ingelogd op jouw eigen account kun je het gekozen abonnement altijd nog wijzigen.

Bovenaan de website kun je inloggen op je account. Abonnementen kun je te allen tijde wijzigen of stopzetten.

We hanteren 1 maand opzegtermijn gerekend vanaf het moment van de eerst volgende betaling.

Een eenmalige aankoop betaal je makkelijk en veilig via iDEAL of Bancontact.

De eerste levering van een abonnement betaal je direct per iDEAL of Bancontact. Het vervolg van het abonnement wordt, op basis van de door jouw gekozen leverfrequentie, per SEPA-incasso automatisch afgeschreven.

Bestellingen worden één keer in de week op woensdag gezamenlijk verwerkt. Het gras wordt ‘s ochtends geoogst, ‘s middags verpakt en ‘s avonds verzonden.

 • Woensdag vóór 12.00 uur besteld is dezelfde dag verzonden
 • Woensdag na 12.00 uur besteld is de volgende week verzonden

Wij maken gebruik van de bezorgservice van PostNL. Dit duurt meestal 1 – 2 dagen. Zij brengen de Grasdoos dus op een donderdag of vrijdag bij je thuis. Nadat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je automatisch een track & trace code.

Ja, naast Nederland verzenden we ook naar België.
In Nederland is de verzending volledig gratis.
Voor een levering naar België betaal je €4,95 extra.

In Nederland is de verzending van een Grasdoos volledig gratis. Voor een levering naar België betaal je €4,95 extra.

Wanneer jouw bestelling tijdens het bezorgen is beschadigd of kwijtgeraakt, neem dan contact met ons op via info@grasdoos.nl. We lossen het graag zo snel mogelijk voor je op!

Gezien de aard van het product kunnen verzonden Grasdozen helaas niet worden geretourneerd. Na verzending wordt er ook geen geld terug gestort.