Samen is alles toch veel leuker!

Geniet samen met je dierbare en trouwe viervoeter van het allerverste en groenste gras van Nederland!

Neem een beetje buiten mee naar binnen.

De natuurlijkste plek om lekker te knagen en 

Een gezond gebit

Bestellingen tot zondagavond 23:59 uur worden op maandag geoogst en verzonden.

konijn_green

De Grasdoos als knaagweide voor jouw konijn

Gezonde en caloriearme voeding

 

Draagt bij aan de noodzakelijke slijtage van het gebit

 

Gemiddeld 4 weken knaagplezier

 

Zorgt voor een natuurlijke verrijking van de omgeving van jouw konijn

Gras is gezond!


De Grasdoos is de ideale manier om te zorgen voor de juiste aanvulling op de benodigde voedingssupplementen voor jouw konijn(en). In de vrije natuur eten konijnen voornamelijk vers gras. Niet alleen vormt (vers) gras een uitgebalanceerd dieet, het stimuleert de dieren om dagelijks een paar uur te moeten kauwen. Al kauwende slijten de tanden en kiezen en dit is van levensbelang. Het gebit van een konijn blijft groeien (kiezen groeien gemiddeld 1 mm per week, snijtanden gemiddeld 1 mm per dag). Met de snijtanden wordt het eten afgesneden en verkleind, zodat de kiezen het kunnen vermalen. De kiezelzuren en andere mineraaldeeltjes uit het gras maken langdurig kauwen nodig waarbij het gebit afslijt. Als konijnen te weinig gras eten, dan begint het gebit al binnen enkele dagen te veranderen. Normaal komen de kiezen in rust niet op elkaar. Gebeurt dat wel dan beginnen vaak de problemen.

Langdurig kauwen is niet nodig bij het calorierijke commerciële voer of kiezen besparend eten zoals sla, andijvie en wortels. Zonder het aanbod van gras worden de kiezen dus al gauw te lang en daarna volgend de snijtanden. Ook de nachtkeutels worden niet meer opgegeten (dit lijkt op diarree).

Een goed dieet voor een konijn bestaat o.a. uit vers gras of hooi. Gras geeft de kiezen meer te doen dan hooi en stro en daarnaast bevat het natuurlijke mineralen en vitaminen welke nodig zijn in de juiste samenstelling. Doordat minder calorierijk voer wordt gegeven, worden de nachtkeutels opgegeten en de kiezen lang gebruikt. Bovendien bewegen de tanden dan met de juiste slijtende, zijdelingse beweging.

Door de Grasdoos dagelijks voor een bepaalde periode aan te bieden voorkom je overvoeding van jouw konijn(en). Dit is vooral belangrijk bij jonge konijnen of konijnen die nog nooit gras hebben gegeten. Het gras kun je zelf op een eenvoudige wijze verzorgen. Voorkom verdroging van de grasmat en geniet zo samen met je bunnie(s) langdurig van de Grasdoos

De Grasdoos is speciaal voor uw:


w-dog

Hond

Kat

w-cavia

Cavia