Over de Grasdoos

De natuur dichtbij met een Grasdoos in huis.

Een gelukkig huisdier begint bij een gezonde omgeving waar hij (of zij) gelukkig kan zijn. En dat is wat jij hem geeft en wilt blijven geven. Vers gras is een natuurproduct met veel waardevolle eigenschappen. Hoe fantastisch dat je een echt grasveldje thuis bezorgd krijgt en zelf kunt onderhouden om wekenlang het leven van jouw huisdier te verrijken!

De Grasdoos is een uniek en gepatenteerd product speciaal ontwikkeld als (omgevings) verrijking voor jouw huisdier. Het gras kweken wij zelf, volledig biologisch, waarbij wij gebruik maken van 100% natuurcompost en speciaal geselecteerd gras. Dit gras van hoogwaardige kwaliteit bieden wij aan in een handige waterdichte kartonnen doos; de Grasdoos Normaal, die vers geoogst thuis bezorgd wordt en direct gebruiksklaar is!

Daarnaast is dit bijzondere en verrijkende gras ook “los” verkrijgbaar; de Grasdoos Groot. Een grasmat, van dezelfde hoogwaardige kwaliteit en met een dubbele oppervlakte van de Grasdoos Normaal, voor dubbel plezier en genot. Het gras kan zonder bak, bij voorkeur buiten, in een ren neergelegd worden of in een bak gelegd worden waardoor ook deze afmeting ideaal is voor binnen gebruik.

Klik hieronder op jouw favoriete huisdier voor meer informatie


w-dog

Hond

Zindelijkheidstraining en hondentoilet

Kat

Bron van foliumzuur en haarbalstimulans.

Konijn

Gebitslijtage en bron van Vitamine C

w-cavia

Cavia

Bron van Vitamine C en gebitslijtage

Foto's van onze fans op Facebook en Instagram


Veel gestelde vragen


Is het echt gras?

Ja zeker, er zit echt gras in de Grasdoos. Het is een mengsel van graszaden die ervoor zorgen dat de grasmat zouttoleranter en de plasjes van je hond of pup beter kan verdragen. Hierdoor verbrandt het gras minder snel en duurt het langer voordat het geel wordt. Daarbij is het gras gekweekt op een speciaal uitgezochte keurcompost die in staat is 10 x zijn eigen volume aan vocht vast te houden. Door de wijze waarop het gekweekt wordt groeien de wortels zowel naar beneden als horizontaal door de compost heen met als resultaat een mooie stevige grasmat die tegen een stootje kan!

Moet ik het gras ook water geven?

Wanneer de grasmat wat uitgedroogd is kan deze het beste met een plantenspuit besproeid worden met water. Dit is gemakkelijk te controleren door de grasmat bij een hoek wat omhoog te tillen en te voelen of de compost nog nat is of water moet hebben. Het weer speelt hierbij een grote rol. Bij droog en warm weer zal hij sneller uitdrogen dan bij nat, guur weer. In de handleiding die meegezonden wordt bij de Grasdoos staan ook handige tips om je hierbij te helpen.

Waar kan ik het gras het beste neerzetten?

De Grasdoos kun je overal plaatsen in huis waar je wilt, zelfs op het balkon. Zorg er voor dat hij op een droge plek staat, niet in het felle zonlicht of te dicht bij de kachel. Het gras kan hierdoor sneller verbranden of de grasmat kan onnodig uitdrogen. De doos is zowel aan de binnen,- als de buitenkant waterresistent en kan een stootje hebben. Echter, staat hij op het balkon en er gaat een fikse regenbui overheen, ziet hij er evengoed uit als een natte krant.

Krijg ik geen nare geurtjes in huis?

Nee, gras heeft de natuurlijke eigenschap om nare geurtjes in te sluiten, dus geen nare geurtjes in huis. Wanneer je de Grasdoos gebruikt tijdens de zindelijkheidstraining van je pup kan het wel wat gaan ruiken. Na enige tijd is de grasmat in de doos namelijk verzadigd met alle plasjes. Afhankelijk van de frequentie en intensiviteit van het gebruik kan dit na een week of 2 weken het geval zijn. De grasmat kan in dit geval in de (groene of grijze) container gegooid worden en de doos bij het oud papier. Wacht hier natuurlijk wel even mee tot de nieuwe Grasdoos bezorgd is.

Voor gebruik door andere huisdieren zijn nare geurtjes echt uitzonderlijk. Slecht onderhoud van het gras en met name te veel water geven kan er voor gaan zorgen dat het gras gaat stinken. Let daarom ook goed op de aanwijzingen in de handleiding die meegezonden wordt wanneer je een Grasdoos bestelt.

Wanneer krijg ik mijn Grasdoos bezorgd?

Iedere maandag oogsten wij het gras vers uit onze kassen en daarna maken wij alle bestellingen zorgvuldig klaar. Aan het einde van de middag haalt de DHL alles bij ons op en neemt de bezorging voor haar rekening. In sommige gevallen maken wij gebruik van de PostNL of UPS. In alle gevallen ontvang je een mail met Track&Trace code, zodat je de bezorging kunt volgen tot aan je huis!

Kan ik zelf aangeven wanneer de bezorging plaatsvindt?

Natuurlijk! Tijdens het afrekenproces geef je zelf aan of je de bezorging overdag of in avonduren wilt laten plaatsvinden. Je kunt zelfs een afwijkend verzendadres invullen, bijvoorbeeld je werkadres. Of je kiest voor bezorging naar een ophaalpunt bij jou in de buurt, zodat je het pakket kunt ophalen wanneer jij daar tijd voor hebt. Je kunt het ophaalpunt zelf selecteren, lekker makkelijk!

Mijn pup doet zijn behoefte (ook) op een andere plaats dan de Grasdoos, en nu?

De Grasdoos is zeer geschikt als hulpmiddel tijdens de zindelijkheidstraining. Je pup moet alles nog leren en jij helpt hem hierbij. Let goed op de signalen die je pup afgeeft. Wanneer hij gaat rond gaat scharrelen en snuffelen, pak de pup op en zet hem op de Grasdoos. Doe dit herhaaldelijk iedere dag en beloon hem wanneer hij zijn behoefte op de Grasdoos heeft gedaan. Blijf er altijd bij en leer hem wat wel en niet mag. De Grasdoos biedt ondersteuning bij de training, het is geen garantie op een (snelle) zindelijkheid. Ga daarnaast regelmatig met je pup naar buiten, want dat is wat je uiteindelijk wilt, dat hij buiten zijn behoefte doet.

Mijn hond is al volwassen en zindelijk, kan ik hem leren de Grasdoos te gebruiken?

Je hebt je hond aangeleerd dat hij binnen zijn behoeftes niet mag doen. Nu heb je een hondentoilet voor hem in huis gehaald en zal hij dit moeten leren gebruiken. Moedig hem veel aan en beloon hem wanneer hij gebruik maakt van de Grasdoos. Kies een gewenste vaste plaats in huis voor de Grasdoos, zodat hij weet waar hij zijn behoeftes mag doen.

Voor konijn, cavia’s en poezen?

Gras is een ware lekkernij voor konijnen, cavia’s en poezen en bevat vele belangrijke voedingsstoffen die zij nodig hebben, maar zelf niet aanmaken. Let goed op de aanwijzingen die gegeven zijn over het onderhoud van de Grasdoos in deze handleiding. Wanneer juist toegepast kun je wel 4 tot 6 weken plezier hebben van de Grasdoos!

Kan mijn konijn of cavia onbeperkt van het gras eten?

Gras is heel gezond voor je konijn of cavia. Let er wel op dat hij zich niet overeet. Zet de Grasdoos dagelijks voor een bepaalde tijd bij hem neer, zodat hij lekker kan knagen en zet de Grasdoos daarna op een droge plek neer waar hij er niet bij kan. Zo heb je gelijk tijd om het gras te verzorgen en onderhouden.