Over ons

Passie


Grasdoos.nl is opgericht door Hendrik Hingstman en Kim de Jong. Wij zijn 2 enthousiaste partners, in het leven en nu ook samen als Grasdoos.nl, met een passie voor alles wat met de natuur te maken heeft. De natuur maakt, in al zijn verschillende vormen, dagelijks deel uit van ons leven. Dit komt terug in de vele activiteiten van ons gezin met 2 jonge kinderen, onze spring in t veld Mikey de hond, een knorrige kater; Puck, 2 vissen (volgens mij heten ze momenteel Blup en Blop), Chester het konijn die als het even kan Mikey uitdaagt vanuit zijn veilige ren en jawel we hebben ook nog 4 kippen, die onze heerlijke eieren geven. Wij zijn echte buiten mensen en kijken graag om ons heen, lange wandelingen in het bos met de hond of gewoon lekker spelen rond het huis.

Het mooie van de natuur, of het nu om mensen, dieren of het landschap gaat, is dat de variatie groot is en altijd aan verandering onderhevig. Iedere dag is heeft weer iets nieuws te bieden, te ontdekken en tegelijkertijd kun je erop bouwen dat de natuur om je heen er altijd is. Van kaal en kwetsbaar in de winter naar volle levenslust en prachtige groene kleuren in de zomer. En hoe heerlijk is het om pas gemaaid gras te ruiken in het prille lenteweer!!

“Gras, ja dat is mijn (Hendrik) grootste passie. Gras telen, onderzoeken welke grassoorten gemend kunnen worden om een bepaald gewenste grasmat te maken voor verschillende gebruikersdoeleinden; een speelveld voor kinderen of een gazon in de tuin, een voetbalveld in de Kuip of in een waterdichte kartonnen doos voor in huis, bijvoorbeeld als middel tijdens de zindelijkheidstraining van je pup. Niks is te gek en overal is een oplossing voor”.

“Samen kom je tot grote dingen, mijn (Kim) grootste drijfveer. Vertrouwen in elkaar, samen tot een oplossing komen en vooral samen genieten van het leven. Ik laat me hierin leiden door mijn nieuwsgierigheid. Meningen van anderen, een ander pad bewandelen dan de gebaande geven mij nieuwe inzichten en ervaringen en daar wordt ik blij van”.

Samen stappen we in dit nieuwe avontuur met moeder natuur aan onze zijde.

Oogsten wat je zaait


“We telen het gras zelf, bij de boerderij van mijn familie in Drenthe. Hier heb ik altijd gewoond en geboerd, heb ik veel ervaring opgedaan met het verbouwen van allerlei gewassen en is mijn passie voor gras ontstaan. Jarenlang heb ik graszoden gekweekt en verkocht aan particulieren en hoveniers. Hierdoor weet ik heel goed wat gras allemaal te bieden heeft, waar de kracht ligt, maar ook de zwakheden van bepaalde grassoorten. Agrarisch ondernemen zit in mijn bloed en in de familie en ik zou geen andere bezigheid weten dan samen te werken met de natuur.

Door het gras zelf te telen weet ik wat ik oogst. Alleen het allerbeste voor de Grasdoos. Uiteraard is er voldoende aanbod in de graszoden en dat is prima. Ik vind het niet geschikt om in een doos aan te bieden. Zelf verbouwen daar ben ik goed in en dat vind ik leuk. Het gebruik van de gecertificeerde natuurcompost zorgt voor een volledige biologische en stevige grasmat. Geen chemische toevoegingen en goed te verzorgen wanneer het eenmaal bij de mensen in huis of op het balkon staat.

“Als (voormalig) stadsmens weet ik als geen ander dat het niet zo vanzelfsprekend is om de natuur bij de hand te hebben in de stad. Hoe fijn is het om het beste van twee werelden te hebben; de gemakken van de stad zijn groot, het bruist van de energie en er is veel te ontdekken. Toch
ontbreekt het gemak soms van het buitenleven, moet je zoeken naar een park of een veldje voor je hond. Groeit er geen vers gras op je balkon voor de poes, konijn of cavia.” Hoe fijn is het om een stukje natuur van ons te delen met de huisdieren van de stad! Via internet kan ik met veel mensen in contact komen en horen waar ze tegen aanlopen zodat we samen tot een oplossing kunnen komen. De oplossing begint met een grasveldje in een doos en vandaar uit gaan we verder, gevoed door de ervaringen van de vele, en verschillende, gebruikers.