Puppy training

Net als mensen kunnen honden wat tijd nodig hebben om te wennen aan iets heel nieuws, zoals een nieuw soort hondenpotje. Hier zijn enkele tips om van de grasdoos een succes bij u thuis te maken!

Kies een standaard plaats waar u de grasdoos neerzet. Laat je pup wennen aan de doos zonder hem te dwingen. Geef je pup een beloning, bijvoorbeeld een aai of een traktatie, wanneer deze de grasdoos gebruikt heeft. Als je pup de grasdoos net mist, straf hem dan niet.

Beloon onmiddellijk gebruik

Veel puppy’s en volwassen honden gaan instinctief naar de grasdoos. Geef hen dan meteen een complimentje zodat ze beseffen dat de grasdoos positief voor hen is.

Gebruik in de gaten houden

Zorg ervoor dat je je pup, de eerste keren dat hij de grasdoos gebruikt, goed in de gaten houdt. Sommige puppy’s proberen de doos te vernielen en/of het gras te verscheuren.

Breng een routine tot stand

Creëer en volg een routine. Neem uw pup mee naar de grasdoos op de volgende momenten:

  • na het wakker worden in de ochtend
  • voor en na een maaltijd
  • na het spelen
  • na een dutje
  • voor het slapen gaan

Puppy’s hebben kleine blazen en darmen en moeten om de 4 uur hun blaas legen. Breng de pup naar de grasdoos. Indien de pup de grasdoos niet binnen 5 minuten gebruikt, probeer het dan na een kwartiertje nogmaals. Geef je pup complimentjes of iets lekkers als hij de grasdoos gebruikt heeft.

Hoe zie je dat je pup de grasdoos moet gebruiken?

Zodra je ziet dat je pup rondcirkelt/snuffelt of zich op zijn achterwerk laat vallen, dan zijn dat de signalen dat het tijd is dat hij naar de grasdoos gaat om zijn behoeften te doen.