Grasdoos training voor puppy’s & honden

 

Kies een vaste plek uit waar je de Grasdoos de komende weken neer wilt zetten. Laat je puppy er in het begin voorzichtig aan snuffelen en wennen. Wanneer jouw puppy de Grasdoos gebruikt zoals het hoort beloon je hem of haar, hetzelfde zoals je buiten zou doen. Geef bij goed gedrag een snoepje, complimentje of aai over de bol.

Schreeuw niet tegen jouw puppy of hond wanneer het niet goed gaat. Geef geen straf. Blijf vooral heel geduldig. Stel dat jouw puppy of hond naast de Grasdoos plast, dan zijn de intenties wel goed. Hij of zij was dan alleen net niet op tijd, of je hond heeft simpelweg nog wat langer training nodig.

Trainen van een puppy

TIP 1: Beloon interesse

Veel puppy’s en volwassen honden voelen zich instinctief direct aangetrokken tot echt natuurgras. Zodra je puppy interesse toont in  de Grasdoos moedig je hem of haar aan door het geven van een compliment en een snoepje.

TIP 2: Bekijk gedrag

Zorg ervoor dat je je pup, de eerste keren dat hij de grasdoos gebruikt, goed in de gaten houdt. Sommige puppy’s proberen de doos namelijk wel eens te vernielen of de grasmat te verscheuren.

TIP 3: Breng een routine tot stand

Zorg voor een bepaalde routine waar je aan vast blijft houden. Neem jouw pup mee naar de Grasdoos op de volgende momenten:

  • na het wakker worden in de ochtend
  • voor en na een maaltijd
  • na het spelen
  • na een dutje
  • voor het slapen gaan

Puppy’s hebben een kleine blaas. Hierdoor moeten ze ongeveer iedere 4 uur plassen. Wanneer jouw puppy binnen 5 minuten niet op de Grasdoos wil plassen, probeer je het een kwartiertje later nog eens. Geef je pup complimentjes of iets lekkers wanneer hij of zij de Grasdoos goed heeft gebruikt.

TIP 4: Herken op tijd signalen

Voor dat je puppy daadwerkelijk gaat plassen zal hij of zij eerst op een bepaalde manier aanstalten maken. Bijvoorbeeld door rond te cirkelen of te snuffelen of zich op zijn achterwerk laten vallen. Zodra denkt dat jouw puppy wil gaan plassen, zorg je direct voor afleiding en neem je hem of haar zo snel mogelijk naar de Grasdoos toe.

TIP 5: Gebruik een riem

Gebruik een riem om jouw puppy naar de Grasdoos te begeleiden. Op die manier legt jouw puppy makkelijker de link tussen buiten uitgelaten worden op echt gras en de kant-en-klare grasmat in de Grasdoos. Wanneer jouw hond binnen een plasje maakt op de Grasdoos beloon je hem of haar met een korte wandeling buiten. Gebruik dezelfde beloningswoordjes en -snoepjes zoals je buiten zou doen.

Wanneer dit niet werkt, kun je het ook andersom proberen. Neem je hond, nadat je buiten een wandeling hebt gemaakt, aan de riem mee naar de Grasdoos. Blijf jouw puppy minimaal 1 x per dag uitlaten, zodat deze begrijpt dat de Grasdoos geen vervanger is van een leuke wandeling met jou.

Honden die gewend zijn aan een kunstgras hondentoilet

Honden die gewend zijn om hun plasje te doen op een kunstgras hondentoilet kunnen een tijdje nodig hebben om te wennen aan de Grasdoos. Om de gewoonte te doorbreken plaats je de Grasdoos tegen of zelfs op het plastic hondentoilet. Op die manier begrijpt je hond snel wat de bedoeling is.  Zodra je hond gewend is aan de Grasdoos neem je het plastic hondentoilet weg.

Honden die niet willen wennen aan de Grasdoos

Voor vrijwel alle (kleine) honden die vaak binnen zijn is de Grasdoos een verrijking voor hun leven. Heel soms treffen we echter honden, die maar niet willen wennen aan de Grasdoos.

Heb jij een hond die blijft weigeren om er gebruik van te maken? Dan is dat erg vervelend. Vanwege de aard van het product kun je de Grasdoos helaas niet retour sturen. Een abonnement kun je via je eigen account op ieder moment wijzigen of stopzetten. Bestellingen die al in gang zijn gezet kunnen niet worden geannuleerd of teruggestort.