Plastic bak en houdbaarheid van het gras

Wat is wijsheid bij de verzorging van het gras? Hoe lang kun je met een Grasdoos doen? Dit zijn een aantal vragen die wij regelmatig krijgen van klanten en geïnteresseerden. Wat is er nu leuker dan advies krijgen van iemand die hier veel ervaring mee heeft. Lees hieronder de ervaring van Renate, Sigi en Siper.


Sinds vorig jaar september koop ik regelmatig een Grasdoos voor mijn katten Sigi en Siper. Ze vinden dit geweldig, zowel de grasmat als het deksel ervan (deze blijft dan ook minstens een week in de woonkamer liggen). Om het gras goed te houden geef ik het regelmatig wat water wat ik best eng vond met de kartonnen doos. Deze staat op een laminaatvloer. Ik was aangenaam verrast dat Grasdoos.nl met de plastic bak voor de grasmat kwam. Deze heb ik toen ook gelijk aangeschaft met groot plezier! De grasmat gaat nu nog langer mee, zeker met vloerverwarming. Ik gooi dagelijks zo’n 500 cc tot 1000 cc water in de plastic bak, gewoon tussen de ruimte van de grasmat en de bak zelf. Hierdoor blijft het gras van boven droog, want die lieve kattensnuiten van mij houden niet van nat gras…..

Als baasje (personeel) van Sigi (17 jr) en Siper (bijna 15 en blind), ben ik heel erg blij met de Grasdoos en ik hoop dat ze er nog lang van blijven ( en mogen) genieten.

Renate

 

Heb jij ook een tip of een leuk verhaal die je wilt delen? Stuur dan een berichtje naar info@grasdoos.nl

2 Replies to “Plastic bak en houdbaarheid van het gras”

 1. kees schreef:

  6 weken gepasseerd en de grasdoos doet het als een tierelier. Op balkon in de volle zon tot 14.30 uur
  Ricky knabbelt er af en toe van. Het lijkt me dat ik de langste halmen moet knippen , maar ik heb niet de kennis van een tuinman.
  Kees

  1. Kim de Jong schreef:

   Hallo Kees, wat super dat de Grasdoos het nog steeds zo goed doet! En ja hoor, zeker kun je de grote/langste halmen bijknippen. Het enige waar je op moet letten is dat je het niet te kort knipt, te dicht bij de wortel zeg maar. Je kunt dit herkennen aan de kleur van het gras. Bij de wortelpunten is het niet groen meer. Gewoon lekker half door knippen en dan kan het weer lekker bijgroeien. Groet, Kim en een knuffel voor Ricky!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.